TexMex kyllingepande med friske majs, rød peber og smeltet cheddar, samt en advarsel

texmex-kyllingepande-mvDet var egentlig tanken at gårdagens kyllingepande skulle have været serveret med en salat og amarant kogt i bouillon og efterfølgende beriget med limeskal og lidt friske krydderurter. "Hvad dælen er amarant?" tænker du måske og det samme tænkte jeg da jeg for et stykke tid siden købte en pose af det. Jeg har efterfølgende kunne læse mig til, at amarant er en såkaldt superfood og kan bruges på samme måde som ris, bulgur, couscous etc, selvom det ikke er en kornsort, men derimod en urt  i samme familie som quinoa. Der er ganske givet ikke grænser for amarantens sundhedsmæssige fordele, men mellem os, så er sådan en omgang kogt amarant mildest talt ikke appetitligt, så den blev sløjfet til fordel for nogle fladbrød fra fryseren. Det ville nok have passet bedre med tortillas, men det havde jeg ikke på lager. Ris eller quinoa  ville også have passet fint til, men kyllingeretten var jo allerede færdig, så det skulle bare være et tilbehør, der gik lidt tjept at tilberede. Vælg selv det tilbehør, der passer dig bedst, men hold dig fra kogt amarant.

collageDu forstår nok, at jeg valgte "fladbrødsudgaven".

TexMex kyllingepande:
  • Ca 350 g kyllingefilet - skåret i mundrette stykker
  • 3 majskolber med dækblade
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk tørret oregano
  • ½ spsk stødt korianderfrø
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager + 1 knips chiliflager - styrke efter præference
  • Salt og peber
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 rødløg - skåret i smalle både
  • 2 røde pebre - skåret i strimler
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • Ca 100 g frisk revet cheddar
 

Start med at lægge majskolberne med dækblade i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. I mellemtiden - bland paprika, oregano, stødt koriander, spidskommen, ½ tsk chiliflager, salt og peber og krydr kødet med blandingen. Varm olivenolie på en pande og steg kød og løg heri, indtil kødet er næsten gennemstegt. Tilsæt rød peber og hvidløg og steg endnu et par minutter.

Tag majskolberne ud af ovnen og tag dækbladene af - pas på det er meget varmt. Skær majskernerne af kolberne og vend dem i kyllingeretten. Drys retten med revet cheddar og lad det smelte. Drys den smeltede ost med et knips chiliflager og eventuelt lidt frisk oregano og server kyllingepanden sammen med salaten, en klat kold creme fraiche og det valgte tilbehør.

salat-til-kyllingepande-mvSalat af romainesalat, en rest grønkål, cherrytomater, rødløg, avokado og limesaft. Endvidere:
  • Cremefraiche
  • Tortillas eller andet fladbrød og/eller ris eller quinoa
  kyllingepande-paa-fladbroed-mv