Årets første burger 2018 - en laber sag med bløde løg, sprød bacon, stegte tomater og bearnaisecreme
Tømmermænd og burgermad hænger jo uløseligt sammen, så mon ikke at det står på menuen i aften i rigtig mange hjem her på denne årets første dag. Her på bloggen er det ihvertfald blevet en tradition at årets første indlæg er en burgeropskrift - i år dog uden at jeg har tømmermænd. Faktisk har jeg haft både en stille og rolig jul og nytår i familiens skød, men om du har flettet julehjerter og bagt småkager med familiens yngste hver weekend i december eller om du har drukket snaps om kap med chefen og svinget i lysekronen, så kan jeg love dig at årets første burgeropskrift er en yderst lækker sag, som jeg på det varmeste kan anbefale dig. Samtidig skal jeg naturligvis ikke undlade at ønske både nye og "gamle" læsere et lykkebringende nytår, hvor jeg håber at du (igen) har lyst til at følge med på min blog.
Årets første burger 2018:
- 500 g hakket oksekød med ca 10% fedt
- Salt og peber
- 200 g bacon - skåret i tern
- 2 store løg - skåret i ringe
- 250 g cherrytomater - skåret i halve
- Eventuelt lidt groft hakket persille
- 1 portion bearnaisecreme - se opskrift længere nede på siden
- 4 burgerbolller - varmet efter anvisning på pakken
- 8-10 spsk ægte mayonnaise uden E-numre - gerne hjemmelavet
- 1-2 spsk cremefraiche
- 1 stor håndfuld frisk estragon - hakket
- 1-1½ spsk hvidvinseddike
- Salt og peber