Sandwich med lufttørret skinke, mozzarella og ærtepesto

aertepestosandwich-mvJeg ved ikke med dig, men her sidst på vinteren, så får jeg oftere og oftere lyst til måltider af mere sommerlig karakter - også selvom vejret udenfor stadig er nok så vinterligt. Vores aftensmåltid i går var sådan et måltid - let og enkelt at lave,  ikke for tungt i maven og i skønne farver. Sandwich'erne kan naturligvis også serveres til frokost eller medbringes på arbejde, på skovturen osv. Den flotte ærtepesto vil også smage godt sammen med nykogt pasta eller som "sovs" til lyst kød eller fisk. aertepesto-mv Ærtepesto:
  • 4 håndfulde ærter - næsten optøet fra frost
  • 2 håndfulde solsikkefrø
  • 1 fed hvidløg - groft hakket
  • 1 håndfuld persille - brug også gerne de fineste af stilkene
  • Ca 6 spsk olivenolie
  • 50 g parmesanost - groft revet
  • Saft af ca 1 citron
  • Salt og peber
  • 1 lille knips chiliflager
 

Kør ærter, solsikkefrø, hvidløg og persille nogenlunde jævnt i en foodprocessor eller med stavblenderen. Tilsæt olie lidt efter lidt, indtil en passende konsistens opnås. Rør osten i ærtemassen med en ske, så osten bevarer noget af sin struktur. Smag til med citronsaft, salt, peber og chiliflager (rør stadig i med ske).

Endvidere:

  • 1 semibagt ciabattabrød - bagt efter anvisning på pakken og delt på langs
  • Ca 200 g lufttørret skinke - jeg brugte schwarzwald skinke
  • 2 friske mozzarellaoste à 125 g - skåret i skiver
  • 2 tomater -  skåret i skiver
  • 2 håndfulde rucola
  Del brødet i 2-3 stykker og saml sandwicherne som på billedet. groent-til-aertepesto-paa-fad-mm