Krebinader i pestosovs med smørbagt spidskål
Krebinetter eller karbonader - jeg har opgivet at finde ud af hvad, der er hvad, så herhjemme hedder begge dele krebinader. Her får du opskriften på en omgang lavet af rent svinekød uden panering, men med en skøn sovs og så må du selvom, hvad du kalder dem. Jeg serverede ovnkartofler og smørbagt spidskål til, men bulgur og en salat med olie/eddike-dressing vil også smage dejligt til.
Ovnkartofler:
- 1 passende mængde kartofler - delt i 2 eller 4
- Olivenolie
- Herbes de Provence
- Salt og peber
- 500 hakket svinekød
- Salt og peber
- 1 spsk smør
- 1 løg - hakket
- 1 fed hvidløg - hakket
- 1 knips chiliflager
- 5 dl fløde - jeg brugte ½ piskefløde og ½ Arla madlavningsfløde 18%
- 3 spsk basilikumspesto
- 2 tomater - skåret i meget små tern
- Karse til pynt
Form kødet til 4 "krebinader" og krydr dem med salt og peber. Brun "krebinaderne" på begge sider i lidt smør på en dyb pande. Tag kødet af panden og stil til side. (Imens du bruner kødet, så forbered spidskålen og sæt den i ovnen - se opskriften længere nede på siden).
Klar løget på panden - tilsæt eventuelt lidt mere smør om nødvendigt. Tilsæt hvidløg og chiliflager og steg yderligere et minut. Kom fløde og pesto på panden og lad det koge op. Læg "krebinaderne" tilbage på panden og lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens og kødet er netop gennemstegt. Vend kødet en gang undervejs. Smag sovsen til med salt og peber. Pynt retten med tomattern og klippet karse.
Smørbagt spidskål:- 1 spidskålshoved - soigneret og delt i 4 på langs
- 4 gode spsk smør
- Salt og peber