Kyllingeburger med scamorza og soltørret tomat-aïoli
Aftensmaden i går bød på en lækker burger/sandwich med bøf af hakket kyllingekød, en aïoli smagssat med soltørret tomat og hvidløg og kronen på værket - rigeligt med smeltet scamorza. Scamorza er en italiensk komælksost med en karakteristisk Baba Papa-form. Smagen minder mest om røget mozzarella. Osten smager også virkelig skønt på pizza og i retter med aubergine.
Kyllingeburger med scamorza:
- 450 g hakket kyllingekød ca 10% fedt
- Salt og peber
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 spsk smør
- Ca 200 g scamorza - skåret i ½ cm tykke skiver
- 4 burgerboller eller andre passende boller varmet efter anvisning på pakken. - jeg brugte et ciabattabrød delt i 4 stykker.
- 1 portion soltørret tomat-aïoli - se opskriften længere nede på siden
- 4 små håndfulde rucola
- 1 salatløg - skåret i skiver
- 4-6 syltede agurker - skåret i skiver
- 5 spsk soltørrede tomater i tern - meget fint hakket
- 2 fed hvidløg - presset
- 2 dl mayonnaise af god kvalitet - f.eks hjemmelavet
- Salt og peber
Bland alle ingredienser. Lad gerne aïolien trække lidt på køl inden servering.