Kylling i oste/asparges-sovs
Så er der endelig nyt på bloggen. Kræfterne og helbredet er stadig ikke i topform, men denne 70'er sag måtte jeg simpelthen dele med jer. Retten er hverken særlig fancy, køn, sund eller billig og så indeholder den ovenikøbet dåseasparges, som jeg ellers ikke er den store fan af. Jeg har tidligere forsøgt mig med friske asparges, men det smager ikke af barndom, sommerhus og mormor på den helt rigtige måde. Jeg serverede retten i går sammen med min datters hjemmebagte brydebrød og rucola vendt med citronsaft, salt og peber. Brødet er et must til at få alt den gode ostesovs op med og den syrlige salat bryder klædeligt alt det fede.
Kylling i oste/asparges-sovs:
- 1 stor kylling
- Salt og peber
- 1 tsk tørret timian
- 3 spsk smør
- 3 "naturlige" spsk hvedemel
- 1 dåse aspargessnitter - husk at du også skal bruge vandet
- 6 dl sødmælk
- 600 g ost af Danbotypen 45% - friskrevet
- Muskatnød på størrelse med en lille ært - friskrevet
- Eventuelt friskklippet karse