Kylling med grønt, oliven og feta

Aftensmaden i går bød på en supernem kyllingeret med masser af grønt, oliven, feta og en skøn smør/sky-sovs. Hertil fik vi en yoghurt-dressing og lune pitabrød. Alternativt kan retten tilsættes en passende mængde små kartofler samtidig med de øvrige ingredienser. Opskrift:
  • 1 stor kylling - parteret i 8 stykker
  • 1 spsk hel allehånde
  • 1 tsk hel sort peber
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 spsk tørret oregano
  • 100 g blødt smør
  • 1 rød peber - skåret i brede strimler
  • 1 gul peber - skåret i brede strimler
  • 2 rødløg - skåret i smalle både
  • Ca 16 cherrytomater
  • Ca 12 grønne oliven
  • Ca 12 sorte oliven
  • 5 fed hvidløg med skal - giv hver fed et dunk med håndroden
  • 150 g feta - brækket i mindre stykker
  • Evt persilledrys
Kværn eller stød allehånde, peber og chiliflager til et fint pulver. Tilsæt tørret oregano og smør og rør det godt sammen. Kom grøntsager, oliven, feta (og eventuelt kartofler) i et ovnfast fad og krydr med salt. Placer kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne og fordel kryddersmøret udover kødet. Krydr kyllingen gavmildt med salt og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en times tid eller indtil kyllingen er gennemstegt. Drys eventuelt den færdige ret med persille. Dressing:
  • 5 dl græsk yoghurt
  • Saft af 1/2 citron
  • 2-3 fed hvidløg - presset
  • Salt og peber
Rør alle ingredienser sammen. Lad gerne dressingen trække en halv time på køl.