Ising med sprød hvidløgs/citron-panering, nye kartofler, bønner og skøn sovs
Jeg var så heldig i går at få en pose friskfangede OG rensede/flåede fladfisk - deriblandt 4 isinger - af mine børns far, der er bidt af en gal lystfisker. Samtidig havde jeg lige købt 1 kg nye kartofler - godt nok fra Egypten, men dog nye. Det kom der dette skønne måltid ud af - sammen med friske grønne bønner og en syndig sovs med citron, persille, rosmarin, fløde og rigeligt smør. Det smagte vidunderligt af sol og sommer og der blev da også slikket tallerkener.
Start med at lave sovsen, så skal du ikke stresse med den til sidst samtidig med fiskene. Lun den blot lige inden servering, men husk den må IKKE koge.
Sovs med persille, rosmarin og citron:
- 2,5 dl piskefløde
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- Bladene fra et par fine kviste rosmarin
- 250 g smør i små tern
- Saft af ½-1 citron
- Salt og peber
- 4-8 rensede og flåede isinger - antal afhængig af størrelse på fiskene og familiens appetit
- Salt og peber
- 2 skiver fuldkorns-toastbrød - fint smuldret
- 1 fed hvidløg - presset
- Revet skal af 1 citron
- Rigelig smør til stegningen