
Jeg serverede denne skønne forårssalat med laks, nye kartofler, sprøde grøntsager og en laber rygeostecreme til frokost i dag. Jeg havde en rest kolde kogte kartofler i køleskabet i forvejen og så tog måltidet faktisk ikke mere end 15 minutter at tilberede.
Opskrift:
- Ca 500 g fersk laks - delt i 3-4 stykker
- Salt og peber
- 1 spsk smør
- 6-8 kolde kogte kartofler - skåret i ikke for tynde skiver
- 1 stort bundt radiser - skåret i skiver
- 1 bundt asparges - befriet for den trævlede del og skåret i mindre stykker
- 1 håndfuld persille (kun bladene) - groft hakket. Alternativt brug dild eller purløg eller en kombination.
- 2 hjertesalathoveder - befriet for stokken og revet i mindre stykker
- 1 portion rygeostecreme - se opskrift længere nede på siden
- 1 citron - skåret i både
Krydr laksestykkerne gavmildt med salt og peber på begge sider og steg dem gyldne og netop gennemstegte i smør på en pande - ca 6 minutter på skindsiden og derefter ca 4 minutter på den anden side
I mellemtiden - arranger kartofler, salat og grøntsager på et fad - alternativt portionsanret. Tag skindet af den færdigstegte laks og del laksen i mindre stykker med fingrene. Fordel laksen udover salaten.
Server salaten med rygeostecremen og citronbåde.
Rygeostecreme:
- 200 g rygeost - jeg brugte med 1% fedt
- 2,5 dl cremefraiche 18%
- 3 spsk mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
- Saft af en lille citron
- Salt og peber
- 1 drys kommen
Bland alle ingredienser - undtaget salt, peber og kommen - til en homogen masse. Smag til med salt og peber. Kom cremen i en serveringsskål og pynt med et lille drys kommen.