Svinemørbrad i danablusovs med smørbagte kartofler, løg og gulerødder
En svinemørbrad på dato-tilbud til 20 kr blev næsten til et festmåltid sammen med en kedelig lettere indtørret danablu og andre gemmer fra køleskabet.
Du skal ikke springe de syltede pebre over, da retten i sin helhed har brug for syren i disse til at spille op mod fedmen i sovsen og kartoflernes og grøntsagernes lidt søde smag.
Smørbagte kartofler, løg og gulerødder:
- 8-10 kartofler - delt i 4 både
- 8-10 små gulerødder
- 8 løg - delt i kvarte
- 4 fed hvidløg - delt i 2-3 stykker
- 1 kvist frisk rosmarin - groft hakket
- Salt og peber
- 4 spsk smør - delt i små klatter
- 1 håndfuld bredbladet persille - groft hakket
- 6 spsk syltede røde pebre i strimler
- 1 svinemørbrad à ca 600 g
- Salt og peber
- 1 tsk chiliflager
- 1-2 spsk smør
- 100 g danablu
- 5 dl fløde - jeg bruge piskefløde