Svinemørbrad i danablusovs med smørbagte kartofler, løg og gulerødder

En svinemørbrad på dato-tilbud til 20 kr blev næsten til et festmåltid sammen med en kedelig lettere indtørret danablu og andre gemmer fra køleskabet. Du skal ikke springe de syltede pebre over, da retten i sin helhed har brug for syren i disse til at spille op mod fedmen i sovsen og kartoflernes og grøntsagernes lidt søde smag. Smørbagte kartofler, løg og gulerødder:
  • 8-10 kartofler - delt i 4 både
  • 8-10 små gulerødder
  • 8 løg - delt i kvarte
  • 4 fed hvidløg - delt i 2-3 stykker
  • 1 kvist frisk rosmarin - groft hakket
  • Salt og peber
  • 4 spsk smør - delt i små klatter
  • 1 håndfuld bredbladet persille - groft hakket
  • 6 spsk syltede røde pebre i strimler
  Kom alle ingredienser - undtaget persille og peberstrimler - i et ovnfast fad og vend det godt rundt. Bag kartofler/grøntsagerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter eller indtil de er møre og gyldne. Vend de bagte kartofler/grøntsager med persille og røde peberstrimler. Mørbradbøffer i danablusovs:
  • 1 svinemørbrad à ca 600 g
  • Salt og peber
  • 1 tsk chiliflager
  • 1-2 spsk smør
  • 100 g danablu
  • 5 dl fløde - jeg bruge piskefløde
  Soigner mørbraden og skær den i ca 10 bøffer. Bank bøfferne flade med håndroden og krydr med salt, peber og chiliflager. Brun bøfferne på begge sider i smør. Tilsæt fløde og danablu og lad retten simre, indtil osten er smeltet og sovsen har den rette konsistens. Smag til med salt og peber.