Poussiner og kartoffeltern i sennepsfløde med grøn salat
To økologiske majsgule poussiner til en halvtredser, det kunne jeg ikke til at stå for. En poussin er en kylling, som skal slagtes senest når den er 28 dage gammel. Den må højest veje 850g. Kødet smager hen ad almindelig kyllingekød, men er mere mørt og delikat. Mine vejede lidt over 400 g stykket og jeg kunne næsten spise en hel.
Opskrift til 2 personer:
- 2 pousinner à 450-550 g - soigneret
- 2 spsk løg - groft hakket
- 4 spsk bacontern
- 1 fed hvidløg - groft hakket
- 1/4 citron - delt i 4 stykker + saften af ½ citron
- 2 små kviste rosmarin
- Salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk tørret estragon
- 4-6 kartofler - skåret i små tern
- 1 hønsebouillonterning opløst i ca 1 dl varmt vand
- 2 spsk dijonsennep
- 2,5 dl piskefløde
- 1 hjertesalat - groft hakket
- 1 håndfuld sugar snaps - skåret i strimler på langs
- 1 skoleagurk - skåret i skiver
- 5 cornichoner - skåret i skiver
- 1 bund dild - groft hakket
- 0,3- 0,5 dl hvidvinseddike - alt efter hvor sur du kan lide en olie/eddike-dressing
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk tørret etragon
- 0,5 dl olivenolie
- Salt og peber