Kyllingekebab af en rest kylling - Stop spild af mad
Jeg havde lyst til en god kebab i går. Nå ja, det har jeg nærmest altid, men jeg havde altså EKSTRA meget lyst til kebab i går. Heldigvis havde jeg omkring en halv stegt kylling i køleskabet fra et aftensmåltid tidligere på ugen og en rest kylling er oplagt til kebabbrug. Kødet skal blot krydres "rigtigt" og så har du byens bedste kyllingekebab.
Kyllingekebab:
- Kød og skind fra ca ½ stor tilberedt kylling - delt i mindre stykker
- Saft af ½ citron
- 1 spsk ras al hanout
- 1½ tsk stødt kanel
- ½-1 tsk chiliflager
- 1 lille løg - skåret i smalle både
- 2 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- 2 stk pitabrød - lunet efter anvisning på pakken
- Salat - revet i mindre stykker
- Tomat - halveret og skåret i skiver
- 1 lille rødløg - skåret til ringe
- 1 portion tahina-dressing - se opskrift længere nede på siden
- 2,5 dl cremefraiche 18%
- 2 gode spsk tahina
- Saft af ½ citron
- 2 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- Eventuelt lidt hakket grønt eller lignende til pynt - jeg brugte fint hakket persille og rødløg