Boeuf sauté Stroganoffs fætter med ovnfritter af sød kartoffel og ovnbagte padron-pebre i vinaigrette
Jeg havde købt fire små tyndstegsbøffer på tilbud til en 50'er. Lidt for små til at spise som bøffer - efter min mening, så jeg valgte at skære dem i skiver og bruge dem i en gryderet lidt a la boeuf sauté Stroganoff. Altså ikke en gryderet der skulle simre i timevis, men derimod en med kød, der stadig var rødt i midten som en bøf. Sovsen som kødet svømmede i, var også inspireret af Stroganoff, men så alligevel med mit eget twist. Som tilbehør lavede jeg ovnfritter af søde kartofler og lækre ovnbagte padron-pebre i vinaigrette. Et virkelig lækkert måltid - hvis jeg selv skal sige det - som egner fint til gæster eller bare som lidt ekstra lækkert til weekenden.
Start med at sætte de søde ovnfritter i gang. Både de og padron-pebrene skal have ca en halv times tid i ovnen og resten tager ikke længere tid at lave.
Ovnfritter af søde kartofler:
- 3-4 store søde kartofler
- Lidt olie
- 1 spsk tørret timian
- Salt og peber
- 200 g padron pebre
- 2+4 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Saft af 1 citron
- 1 spsk Dijonsennep
- 1 lille rødløg - fint hakket
- 2 fed hvidløg - presset
- 400-500 g oksetyndsteg - skåret i mundrette stykker
- 100 g bacontern
- 2-3 spsk paprika
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
- 1 løg - skåret i smalle både
- 200 g markchampignoner - skåret i ikke for tynde skiver
- 3 fed hvidløg - presset
- 2 spsk dijonsennep
- 5 dl fløde - jeg brugte piskefløde
- 2 syltede agurker - skåret i skiver eller tern