Boeuf sauté Stroganoffs fætter med ovnfritter af sød kartoffel og ovnbagte padron-pebre i vinaigrette

Jeg havde købt fire små tyndstegsbøffer på tilbud til en 50'er. Lidt for små til at spise som bøffer - efter min mening, så jeg valgte at skære dem i skiver og bruge dem i en gryderet lidt a la boeuf sauté Stroganoff. Altså ikke en gryderet der skulle simre i timevis, men derimod en med kød, der stadig var rødt i midten som en bøf. Sovsen som kødet svømmede i, var også inspireret af Stroganoff, men så alligevel med mit eget twist. Som tilbehør lavede jeg ovnfritter af søde kartofler og lækre ovnbagte padron-pebre i vinaigrette. Et virkelig lækkert måltid - hvis jeg selv skal sige det - som egner fint til gæster eller bare som lidt ekstra lækkert til weekenden. Start med at sætte de søde ovnfritter i gang. Både de og padron-pebrene skal have ca en halv times tid i ovnen og resten tager ikke længere tid at lave. Ovnfritter af søde kartofler:
  • 3-4 store søde kartofler
  • Lidt olie
  • 1 spsk tørret timian
  • Salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i "fritter". Vend dem olie og krydr med timian, salt og peber. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter eller indtil de er møre og har fået lidt farve. Ovnbagte padron-pebre i vinaigrette:
  • 200 g padron pebre
  • 2+4 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • Saft af 1 citron
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 lille rødløg - fint hakket
  • 2 fed hvidløg - presset
  Læg padron-pebrene på bagepladen ved siden af sød kartoffelfritterne og vend også dem i olivenolie og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader. De må godt blive ret sorte. Imens padron-pebrene bager i  ovnen: Bland citronsaft, dijonsennep, rødløg og hvidløg. Pisk de 4 spsk olie i citronblandingen lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Kom de færdigbagte pebre i en lille skål eller på et fad og hæld vinaigretten over de endnu varme padron-pebre. Server lune eller kolde.  Boeuf sauté Stroganoffs fætter:
  • 400-500 g oksetyndsteg - skåret i mundrette stykker
  • 100 g bacontern
  • 2-3 spsk paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • 1 løg - skåret i smalle både
  • 200 g markchampignoner - skåret i ikke for tynde skiver
  • 3 fed hvidløg - presset
  •  2 spsk dijonsennep
  • 5 dl fløde - jeg brugte piskefløde
  • 2 syltede agurker - skåret i skiver eller tern
  Brun baconen i en stegegryde eller dyb sautépande. Når baconen er næsten sprødstegt, kom da også kødet, paprika, timian, salt og peber i gryden/panden og brun hurtigt kødet. Tag kødet af panden og læg det til side. Kom løg og markchampignoner på panden og steg endnu 2-3 minutter. Tilsæt hvidløg og sennep og steg det med det sidste minut. Hæld fløden på og lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt kødet og de syltede agurker. Server straks.