Ultra-nem forårsgryde af (en rest) kylling - Stop spild af mad

Jeg køber oftest de store 1600 g kyllinger. De koster ikke så meget mere end en almindelig 1200 g, men der er til gengæld MEGET mere kød på. Således havde jeg kød af ca ½ halv ovnstegt kylling tilbage, selvom to voksne og en lille hund allerede havde spist af den til et aftensmåltid. Kødet skar jeg ud i mundrette bidder og så røg de i en cremet flødesovs sammen med svampe og asparges. Ikke ligefrem en slankeret, men ultra-nem og meget lækker. Har du ikke en rest kylling, så kan du naturligvis enten koge eller stege en hel kylling til lejligheden og gange opskriften op til det dobbelt. Alternativt  kan du koge 2 kyllingbryster i lidt bouillon i ca 10 minutter og efterfølgende skære dem i mundrette stykker og tage dem i retten. Forårsgryde med kylling:
  • ½ stegt eller kogt kylling - befriet for skind og ben og skåret i mundrette stykker
  • 5 dl piskefløde
  • ½ hønsebouillonterning - smuldret
  • 5-6 kartofler i mellemstørrelse - skåret i kvarte. Behold bare skrællen på, hvis det er nye kartofler
  • Salt og peber
  • 200 g markchampignoner - skåret i ikke for tynde skiver
  • 1 bundt asparges - befriet for trævlede ender og skåret i stykker på størrelse med aspargeshovederne
  • Saft af ca 1/4 citron
  • Eventuelt et drys fint snittet purløg til pynt
  Bring fløden i kog i en gryde og lad den simre 5 minutters tid, indtil dem begynder at tykne let. Tilsæt smuldret bouillonterning og kartofler og lad dem koge næsten møre i fløden. Kom svampe og kylling i gryden og lad retten simre, indtil kødet er gennemvarmt og sovsen har en passende konsistens. Vend asparges-stykkerne i retten og smag til med citronsaft, salt og peber. Drys med purløg og server straks.