Ultra-nem forårsgryde af (en rest) kylling - Stop spild af mad
Jeg køber oftest de store 1600 g kyllinger. De koster ikke så meget mere end en almindelig 1200 g, men der er til gengæld MEGET mere kød på. Således havde jeg kød af ca ½ halv ovnstegt kylling tilbage, selvom to voksne og en lille hund allerede havde spist af den til et aftensmåltid.
Kødet skar jeg ud i mundrette bidder og så røg de i en cremet flødesovs sammen med svampe og asparges. Ikke ligefrem en slankeret, men ultra-nem og meget lækker.
Har du ikke en rest kylling, så kan du naturligvis enten koge eller stege en hel kylling til lejligheden og gange opskriften op til det dobbelt. Alternativt kan du koge 2 kyllingbryster i lidt bouillon i ca 10 minutter og efterfølgende skære dem i mundrette stykker og tage dem i retten.
Forårsgryde med kylling:
- ½ stegt eller kogt kylling - befriet for skind og ben og skåret i mundrette stykker
- 5 dl piskefløde
- ½ hønsebouillonterning - smuldret
- 5-6 kartofler i mellemstørrelse - skåret i kvarte. Behold bare skrællen på, hvis det er nye kartofler
- Salt og peber
- 200 g markchampignoner - skåret i ikke for tynde skiver
- 1 bundt asparges - befriet for trævlede ender og skåret i stykker på størrelse med aspargeshovederne
- Saft af ca 1/4 citron
- Eventuelt et drys fint snittet purløg til pynt