Ras el hanout-krydrede kyllinge-krebinader med tahina-bagte kartofler og blomkål, salat med sumak og citroncreme
Hakket kylling, kartofler og blomkål - det lyder som et måltid med stort potentiale for at være en temmelig smag- og kønsløs affære. Derfor har jeg da også skruet lidt op for krydderierne - ikke stærkt, men blot krydret med et strejf af 1001 nat.
Tahina-bagt blomkål og kartofler:
- 4-5 mellemstore kartofler - halveret på langs
- 1 lille blomkålshovede - delt i buketter
- 2 gode spsk tahina
- 2 spsk smør
- Salt og peber
- 1/2 tsk chiliflager
- Saft af 1/2 citron
- 12-15 cherrytomater - halveret
- 1 lille rødløg - skåret i tynde ringe
- 2 fed hvidløg - presset
- Saft af 1/2 citron
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk sumak
- Salt og peber
- 2 håndfulde strimlet romaine-salat
- 2 dl tyrkisk yoghurt
- 2 spsk god mayonnaise uden E-numre og andet hejs
- 1 fed hvidløg - presset
- Saft og revet skal af ½ citron
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
- 400 g hakket kyllingekød
- 2 spsk ras el hanout (kan købes i de fleste større supermarkeder eller hos etniske grønthandlere)
- Salt og peber
- 2-3 spsk neutralsmagende olie til stegningen