Kalvelever med nye kartofler, skøn flødesovs og karamelliserede fennikel og rødløg med nyons-oliven

Med fare for at lyde selvfed, så vil jeg alligevel helt ublu rose min egen mad. Dette måltid smagte simpelten så godt. Prøv det, kan jeg bare sige - også selvom du normalt ikke er den store leverspiser. Start med at lave den karamelliserede fennikel og rødløg og hold det lunt, imens du laver resten. Karamelliseret fennikel og rødløg med nyons-oliven:
  • 1 fennikel - halveret på langs og skåret i tynde skiver - Gem den grønne top
  • 3 rødløg - skåret i smalle både
  • 1 skævt olivenolie til stegningen
  • 2 fed hvidløg - fint hakket
  • 1½ tsk tørret timian
  • 2 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 4 spsk nyons- oliven
  Steg fennikel og rødløg bløde og gyldne i olie. Tilsæt hvidløg, timian, chiliflager, salt og peber og steg endnu et par minutter. Vend de små oliven og fint hakket fennikeltop i de karamelliserede grøntsager lige inden servering. Kalvelever og flødesovs:
  • Ca 600 g kalvelever - soigneret og skåret i 1½ -2 cm skiver
  • Salt og peber
  • 2 tsk tørret timian
  • Smør til stegning
  • 5 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouilonterning - smuldret
  Krydr leverskiverne gavmildt med salt, peber og timian og brun dem godt i smør på en dyb pande. Hæld fløden på og smuldr bouillonterningen heri. Lad retten simre, indtil bouillonen er helt opløst og sovsen har den rette konsistens. Endvidere: Kogte (nye) kartofler