Kalvelever med nye kartofler, skøn flødesovs og karamelliserede fennikel og rødløg med nyons-oliven
Med fare for at lyde selvfed, så vil jeg alligevel helt ublu rose min egen mad. Dette måltid smagte simpelten så godt. Prøv det, kan jeg bare sige - også selvom du normalt ikke er den store leverspiser.
Start med at lave den karamelliserede fennikel og rødløg og hold det lunt, imens du laver resten.
Karamelliseret fennikel og rødløg med nyons-oliven:
- 1 fennikel - halveret på langs og skåret i tynde skiver - Gem den grønne top
- 3 rødløg - skåret i smalle både
- 1 skævt olivenolie til stegningen
- 2 fed hvidløg - fint hakket
- 1½ tsk tørret timian
- 2 knips chiliflager
- Salt og peber
- 4 spsk nyons- oliven
- Ca 600 g kalvelever - soigneret og skåret i 1½ -2 cm skiver
- Salt og peber
- 2 tsk tørret timian
- Smør til stegning
- 5 dl fløde
- 1 grøntsagsbouilonterning - smuldret