Kalkuncuvette med små ovnkartofler, salat af nye danske grøntsager og rygeostecreme med bagt hvidløg
Hvis du synes, at kalkun er en tør og kedelig omgang, så skulle du prøve en kalkuncuvette. Den er både saftig, smagfuld og så får den dejligt sprødt skind. Min cuvette vejede 570 g og den passede fint til 2 voksne. Jeg serverede nye danske kartofler - krydret med timian, hvidløg og laurbærblad og vendt i kalkunfedt/sky til, samt en salat med lutter nye danske grøntsager. For at blive i alt danske lavede jeg en rygeostecreme til som dyppelse. Jeg ville gerne have, at min rygeostecreme skulle have et strejf af hvidløg, uden at det skulle blive gennemtrængende, så derfor valgte jeg at bage hvidløgsfedene, før de kom i. Hvidløg bliver ligesom almindelige løg milde og sødlige, men stadig aromatiske, når de bages. De må endelig ikke blive brankede, så bliver de nemlig møgbitre.Kalkuncuvette og små krydrede ovnkartofler:
- 1 kalkuncuvette à ca 600 g
- 1 passende mængde små (nye) kartofler med skræl
- Ca 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 1 spsk tørret timian
- 4 laurbærblade
- 5-6 fed hvidløg med skal
- 4 tsk smør
- 175 g rygeost
- 2 dl cremefraiche
- De bagte hvidløgsfed fra kalkun/kartoffel-fadet
- Salt og peber
- Et par håndfulde dansk iceberg revet i mundrette stykker
- 1 stor skoleagurk - skåret i skiver
- 4 store radiser - skåret i skiver
- 1 lille rødløg - skåret i tynde skiver
- 6 asparges - skåret i små stykker
- 2 tomater - skåret i små tern