Mexi-burger med fritter af almindelige og søde kartofler

mexiburger-e1412942164678 reJeg havde lovet min yngste at vi skulle have hjemmelavede burgere idag, men da min ældste arbejder på McD og derfor får rigeligt med burgere, så skal det helst være burgere med et tvist, når vi får det her i huset.

Bøfferne lavede jeg af 4-7% hakket oksekød med en omgang cheddar på, men hakket kylling ville også være godt.

Bollerne var ikke rigtig autoriserede burgerboller, men fuldkornsboller, som jeg købte for en femmer for 8 stk i Kvickly igår. Så lever jeg fint med de manglende sesamfrø på toppen.

Den mexicanske drejning bestod af pico de gallo - altså en tomatsalsa med chili og en avokado-creme. Til fritterne lavede jeg en lækker "chilimayo"

Fritterne lavede jeg af almindelig og søde kartofler skåret i både og vendt med lidt olivenolie, oregano, røget paprika, salt og peber. De fik 40 minutter i ovnen på 225 grader.

pico de galloPico de gallo:

  • 12 små cocktailtomater i tern
  • 3 forårsløg i ringe
  • 1 grøn peber i små tern
  • 1 finthakket frisk rød chili
  • 3 fed presset hvidløg
  • 3 spsk hakket persille
  • Saft af 1 lime
  • 1 tsk groft stødt korianderfrø
  • Salt og peber
  • Evt chiliflager - hvis du vil have salsaen stærkere
 

Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt, peber og chiliflager.

avokadocreme

Avokadocreme:

  • 1 stor avokado
  • Saft fra 1 lime
  • 3 spsk Cheasyfraiche
  • 2 spsk hakket persille
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk groft stødt koriander frø
  • 1 knips spidskommen
  • Salt og peber
 

Blend alle ingredienser med en stavblender og smag til med med salt, peber og lime.

chili mayo

Chillimayo:

  • 1 dl mayonnaise - jeg brugte Hellmans light
  • 1 dl Cheasyfraiche
  • 2 spsk sød chilisovs
  • 1 finthakket rød chili
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 lille finthakket snackpeber
  • Salt og peber
  • Evt chiliflager for at gøre mayo'en stærkere
 

Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt, peber og chiliflager.