Spicy yoghurt-marineret kyllingeinderfilet med naan, grønt og karrydressing
Jeg købte 2,5 kg kyllinge-inderfilet på tilbud for 125 kr i sidste uge. Godt nok ikke økologiske, men uden klam lage. I sig selv er inderfileter måske ikke det mest spændende kød, men det er alligevel en god ting altid at have i fryseren. De er hurtige at tø op, de er sunde og så kan trylles i stort set alle køkkeners retning alt efter krydring og tilbehør. Dagens inderfileter blev sendt i en let tilgængelig retning af Indien med krydderier som gurkemeje, karry, chili og garam masala.
Spicy inderfileter:
- 500 g kyllingefilet
- 2 dl yoghurt naturel
- 1½ spsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1-3 tsk chiliflager - efter styrke og reference
- Salt og peber
- 4 fed hvidløg - fint hakket
- 2 spsk fint hakket frisk ingefær
- Smør til stegning
- Lidt hakket frisk koriander, persillle eller mynte til pynt
- 2-3 spsk granatæblekerner til pynt
- 3 dl tyrkisk yoghurt - jeg brugte den med 10% fedt
- 1 spsk karry
- 1 spsk fint hakket frisk ingefær
- 2 fed hvidløg - presset
- 3-4 spsk sød/stærk chilisovs
- Salt og peber
- Salat - plukket i mindre stykker
- Agurk skåret i tynde skiver eller små tern
- Tomat - skåret i tynde skiver eller små tern
- Rødløg - skåret i tynde ringe
- Naanbrød