Kalkunlår med flødestuvede bønner, ovnkartofler og tomatsalat
Det er godt nok et ordenligt basselår, der sidder på sådan en kalkun, men det lykkedes nu alligevel min datter og jeg at spise et hver forleden aften - faktisk "glemte" vi helt at tage lidt fra til den lille forkælede hund, selvom der ellers var rigeligt. Det smagte nemlig rigtig godt sammen med det forårsagtige tilbehør. Jeg forstår simpelthen ikke dem, der synes at kalkun er kedeligt - bevares, det kan være en noget tør, trist og kønsløs omgang, men med ganske lidt hjælp bliver det både lækkert og saftigt. I denne opskrift gør en stor smørklat og vand i bunden af fadet den store forskel. Samtidig danner det en skøn sky i forening med saften fra kalkunen. En sky der i forening med fløden fra de stuvede bønner danner en virkelig lækker sovs til retten.
Kalkunlår og kartofler i ovn:
- 2 store kalkunlår
- 2 gavmilde smørklatter
- En passende mængde kartofler - skåret i halve
- Salt og peber
- 1 spsk timian
- Ca 2 dl vand
- 4 dl piskefløde
- 250 g grønne bønner - nippede og evt skåret i lidt mindre stykker
- Salt og peber
- 1 håndfuld hakket persille
- Forskellige tomater - skåret i mundrette stykker
- Rødløg - skåret i ringe
- Mozzarella
- Olie/eddike-dressing med hvidløg og sennep