Lammeculotte og ovnbagt sommergrønt med chilifeta, samt tzatziki-dressing
Det var virkelig længe siden, at jeg senest havde lavet lammeculotte og jeg havde nærmest fortrængt, hvor lækre og nemme de er at have med at gøre. Som jeg husker det, så fik man dem i nakken til næsten ingen penge i 90'erne, men det kan man dårlig påstå, at man får længere, men en lækkerbidsken - det er de.
Dagens culotte røg i ovnen sammen med mini-aubergine, tomater i forskellige farver, former og størrelser, nogle aflange grønne pebre-ting og en pakke chilimarinerede fetatern, som jeg havde fået i reklamegave fra Nemlig. Jeg havde et par kogte kartofler fra aftesmaden dagen før og de røg også med i fadet. Har du ingen allerede tilberedte kartofler, så giv lige kartoflerne et kvarters forspring i oven. Alternativt giv ris eller bulgur til i stedet.
Lammeculotte med grønt og feta - 2 personer:
- 1 lammeculotte à ca 300 g
- 2+2 fed hvidløg
- 2-3 spsk oliveolie
- 1 spsk tørret oregano
- Salt og peber
- 1 mini-aubergine - delt på langs
- 2 aflange grønne peberfrugter - delt på lags og befriet for frø og frøhus
- 2-3 håndfulde tomater i forskellige farver, former og størrelser - de største skåret i halve eller kvarte
- Eventuelt 5-6 kogte kartofler - delt i halve
- 100 g chilimarinerede fetatern - (jeg brugte dem fra Taverna)
- 1 dusk frisk rosmarin
- 2,5 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
- 1 skoleagurk - eller tilsvarende mængde almindelig agurk - skåret i små tern
- 2 fed hvidløg - presset
- 2 spsk rødvinseddike
- Salt og peber