Lækre "deller" af en rest bygotto, samt basilikumcreme - Stop spild af mad

Du kender måske også at have en dum lille rest risotto eller som her -  bygotto - til overs. For lidt til endnu et "fuldt" måltid, men alt for meget og lækkert til blot at smide ud. I så fald får du her en nem opskrift på at trylle en rest om til en nem og mættende snack. Bygotto-deller:
  • 1 god klat køleskabskold bygotto eller tilsvarende
  • 1 æg
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg - pressset
  • Eventuelt lidt salt og peber
  • Rigelig smagsneutral olie til stegningen
  Rør den kolde ris/byg-otto med de øvrige ingredienser på nær olien. Form farsen til ca 8 deller og steg dem gyldne på begge sider i rigeligt olie på en pande. Server "dellerne" varme eller lune  sammen med basilikumscremen. Basilikumcreme:
  • 2,5 dl cremefraiche
  • Saft af ½ citron
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 1 knips chiliflager
  Rør cremefraiche og citronsaft sammen i en skål. Stød basilikumblade, hvidløg, salt, peber og chiliflager i en morter, indtil det bliver en nogenlunde homogen masse. Rør "massen" i cremefraichen og smag til med eventuelt ekstra salt og peber.