Svenske krebinetter med ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør
Jeg må krybe til korset - krebinetterne er ikke af svensk herkomst, men da de er paneret i knust Wasa-knækbrød, så lå navnet lige til højrebenet. Knækbrødet giver en virkelig lækker og sprød panering stegt i rigeligt olie og smør. Jeg brugte Wasa Frukost, men andre typer går også fint an. Tilbehøret er en nem og velsmagende alt-i-en-løsning med kartofler, grønt og sovs i samme fad.
Ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør:
- Ca 10 kartofler i mellemstørrelse - skåret i halve
- 1 squash - skåret i skiver
- 2 rødløg - delt i kvarte
- 3 håndfulde cherrytomater i forskellige farver
- 200 g blødt smør
- 1 spsk herbes de Provence
- 2 knips chiliflager
- Salt og peber - gavmildt
- 5 fed hvidløg - presset
- Skal af ½ citron
- Persilledrys
- Ca 500 g hakket kalv og flæsk
- Salt og peber
- 3 stykker knækbrød
- 1 æg
- Olie til stegning
- 1 god spsk smør