Svenske krebinetter med ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør

Jeg må krybe til korset - krebinetterne er ikke af svensk herkomst, men da de er paneret i knust Wasa-knækbrød, så lå navnet lige til højrebenet. Knækbrødet giver en virkelig lækker og sprød panering stegt i rigeligt olie og smør. Jeg brugte Wasa Frukost, men andre typer går også fint an. Tilbehøret er en nem og velsmagende alt-i-en-løsning med kartofler, grønt og sovs i samme fad. Ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør:
  • Ca 10 kartofler i mellemstørrelse - skåret i halve
  • 1 squash - skåret i skiver
  • 2 rødløg - delt i kvarte
  • 3 håndfulde cherrytomater i forskellige farver
  • 200 g blødt smør
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 knips chiliflager
  • Salt og peber - gavmildt
  • 5 fed hvidløg - presset
  • Skal af ½ citron
  • Persilledrys
  Kom kartofler, squash, rødløg og cherrytomater i et ovnfast fad. Rør smørret med herbes de Provence, chiliflager, salt, peber og hvidløg og fordel det udover kartofler og grøntsager. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en times tid. Tag fadet med de færdigbagte kartofler og grøntsager ud af ovnen og mos ca halvdelen af cherrytomaterne, så tomatsaften blander sig med det smeltede smør i bunden af fadet. Riv citronen udover fadet og drys med persille. Svenske krebinetter:
  • Ca 500 g hakket kalv og flæsk
  • Salt og peber
  • 3 stykker knækbrød
  • 1 æg
  • Olie til stegning
  • 1 god spsk smør
  Form kødet til 3 krebinetter og krydr med salt og peber. Kom knækbrødet i en frysepose og bank det til grov rasp med en kødhammer eller lignende. Hæld raspen i en dyb tallerken. Pisk ægget sammen på en anden dyb tallerken. Vend krebinetterne i æg og efterfølgende i rasp, så de er dækket på alle sider. Varm rigeligt olie på en pande og steg krebinetterne gyldne og nær gennemstegte. Smelt en god spsk smør på panden og vend krebinetterne rundt i dette. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt og peber.