Måltidssalat med quinoa, rejer, avokado, edamame og mango, samt cremet og spicy dressing
Du kender sikkert, at lysten til at stå timevis i køkkenet falder i takt med, at sommeren skrider frem. Denne måltidssalat er ikke alene hurtig at lave, den smager også virkelig godt og er fuld af lutter sunde sager. Dressingen er en cremefraiche-sag med godt med chili og hvidløg. Portionen passede herhjemme som aftensmad til to sultne kvinder.
Salaten:
- 150 g kold kogt quinoa
- ½ rødløg - fint hakket
- revet skal og saft af 1 lime
- Salt og peber
- 150 g ekstra store kutterrejer - optøede fra frost
- 1 avokado - skåret i tern
- 1 mango - skåret i tern
- 2 håndfulde edamamebønner - optøede fra frost
- Ca 2,5 dl cremefraiche - jeg brugte 18%
- 2 fed hvidløg - presset
- 2 spsk ketchup
- 2 spsk sød/stærk chilisovs
- Saft af 1 lime
- ½ tsk cayennepeber - + lidt ekstra til pynt
- Salt og peber