Karbonader i flødesovs med ovn-kartofler og løg, samt parmesanbagte minimajs

Hakket kalv og flæsk, sovs og kartofler - så er der dømt dansk hverdagsmad, Dog tilsat et par små "udenlandske" twists og lidt ekstra grønt. Start med at sætte gang i kartofler og løg, da de skal have et forspring på 15-20 minutter i forhold til resten. Kartofler, rødløg og minimajs:
  • En passende mængde kartofler - skåret i både
  • 3 rødløg - skåret i kvarte
  • 1 spsk herbes de Provence
  • Salt og peber
  • 2 -3 spsk olivenolie
  • 1 pakke minimajs
  • 2 spsk smør
  • Ca 30 g parmesan - revet
  • 1 knips chiliflager
  • Persilledrys
  Kom kartofler, rødløg, herbes de Provence, salt, peber og olivenolie i et ovnfast  fad og vend det grundigt rundt. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn i ca 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen og placer minimajsene heri. Fordel smørret udover majsene, drys med revet parmesan, salt, peber og chiliflager. Stil fadet tilbage i ovnen i endnu 30-40 minutter. I mellemtiden lav karbonader og sovs. Drys de færdigbagte kartofler og grøntsager med hakket persille inden servering. Karbonader og sovs:
  • Ca 500 g hakket kalv og flæsk - jeg brugte med 10 % fedt
  • Salt og peber
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 dl fløde - jeg brugte piskefløde
  • 3/4 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • 3 spsk Worchestershire sauce
  • En anelse kulør
  Form kødet til 3 karbonader og krydr dem med salt, peber og herbes de Provence. Kom lidt olie på en dyb pande og brun karbonaderne på begge sider. Hæld fløden på panden og tilsæt smuldret bouillonterning og worchestershire sauce og lad det simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Farv med lidt kulør og smag til med salt og peber.