Steak sandwich med stegte røde og gule pebre, bløde løg og lagret cheddar-dressing
Lad os bare kalde denne sandwich for en nyfortolkning af den klassiske Philly steak sandwich. Selvom den traditionelle udgave smager ganske forrygende, så kan jeg alligevel godt lide at eksperimentere med f.eks flere grøntsager og/eller alternative tilberedningsmetoder etc. Det er også nemmere at få brugt sine madvarer op og undgå madspild, når man ikke hænger sig så meget i om opskrifter følges så nøje.
Jeg skal lige prale lidt - bollen er hjemmebagt! Det er ikke en egentlig burgerbolle, men bare en almindelig hvedebolle med en ordentlig sjat grovvalset havregryn i dejen og pyntet med masser af sesamfrø. Som den faste læser ved, så er desserter og bagning ikke min stærkeste side, men efter jeg for et par måneder siden fik en røremaskine, så er jeg faktisk næsten helt holdt op med at købe brød, men bager det selv. Hvis jeg selv må sige det, så går det fremad med bage-evnerne, så måske der snart kommer et bageindlæg.
Lagret cheddar-dressing:
- Ca 100 g lagret cheddar - brækket i lidt mindre stykker
- Ca 1½ dl cremefraiche
- Salt og peber
- 1 knips cayennepeber
- 2 rødløg - skåret i smalle både
- ½ stor rød peber - skåret i strimler
- ½ stor gul peber - skåret i strimler
- Olie til stegning
- Salt og peber
- 2 ribeye-bøffer à ca 200 g
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano
- 1 tsk stødt koriander
- ½-1 tsk cayennepeber
- ½ stødt spidskommen
- Salt og peber
- Olie til stegning
- 2 tomater - skåret i skiver
- ½ slank agurk - skåret i skiver
- 1 stor håndfuld groft hakket persille
- 2 store boller eller tilsvarende andet hvedebrød - eventuelt ristet/varmet