Forloren hare af hakket oksekød med vildtsovs
Idag stod den på mormormad igen - sådan da. Mormor ville jo nok have lavet sin hare af hakket kalv og flæsk eller kun svinekød og det med en høj fedtprocent, men jeg lavede den altså af 3-7% oksekød og revne grøntsager.
Forloren hare af hakket oksekød:
- 800 g hakket oksekød 3-7% fedt
- 2 æg
- 3 løg - revet
- 1 squash - revet
- 1 persillerod - revet
- 3 fed hvidløg - presset
- 4 spsk mel med top
- 1 spsk timian
- 2 tsk allehånde
- Salt og peber
- 1 pakke bacon - minus 1 skive som skal bruges til sovsen
Bland alle ingredienser undtaget bacon. Form farsen til et brød og beklæd det med bacon. Hæld lidt vand i bunden af fadet, så kødkraften ikke brænder på og gentag undervejs om nødvendigt.
Sættes i en kold ovn, som stilles til 200 grader og steges i ca 1 time og 15 minutter. Læg evt kartofler ved. Her har jeg lavet hasselback-kartofler og krydret dem med lidt herbes de Provence, salt og peber.
- 1 skive bacon
- 1 dl vand
- Kødkraften fra fadet
- 2 okse eller vildt bouillonterninger
- 1 stor spsk blåskimmelost
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk ribsgelé
- 500 ml madlavningsfløde
- 3 enebær der har fået et ordentlig slag
- 1 tsk rosmarin
- Salt og peber
- Lidt kulør
Lad baconskiven og de 3 enebær stå og simre i lidt vand en halv times tid. Tilsæt de resterende ingredienser undtaget kulør - og kog ind til passende konsistens. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Farv sovsen med lidt kulør.
Dagens salat af fint snittet spidskål, tørrede tranebær, vindruer og appelsin. Appelsinsaft som dressing.