Forloren hare af hakket oksekød med vildtsovs

forloren-hare-e1436027062526 68Idag stod den på mormormad igen - sådan da. Mormor ville jo nok have lavet sin hare af hakket kalv og flæsk eller kun svinekød og det med en høj fedtprocent, men jeg lavede den altså af 3-7% oksekød og revne grøntsager.

Forloren hare af hakket oksekød:

  • 800 g hakket oksekød  3-7% fedt
  • 2 æg
  • 3 løg - revet
  • 1 squash - revet
  • 1 persillerod - revet
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 4 spsk mel med top
  • 1 spsk timian
  • 2 tsk allehånde
  • Salt og peber
  • 1 pakke bacon - minus 1 skive som skal bruges til sovsen
 

hare 68Bland alle ingredienser undtaget bacon. Form farsen til et brød og beklæd det med bacon. Hæld lidt vand i bunden af fadet, så kødkraften ikke brænder på og gentag undervejs om nødvendigt.

Sættes i en kold ovn, som stilles til 200 grader og steges i ca 1 time og 15 minutter. Læg evt kartofler ved. Her har jeg lavet hasselback-kartofler og krydret dem med lidt herbes de Provence, salt og peber.

forloren-hel-hare 68Vildt sovs:

  • 1 skive bacon
  • 1 dl vand
  • Kødkraften fra fadet
  • 2 okse eller vildt bouillonterninger
  • 1  stor spsk  blåskimmelost
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk ribsgelé
  • 500 ml madlavningsfløde
  • 3 enebær der har fået et ordentlig slag
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt og peber
  • Lidt kulør
 

Lad baconskiven og de 3 enebær stå og simre i lidt vand en halv times tid. Tilsæt de resterende ingredienser undtaget kulør - og kog ind til passende konsistens. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Farv sovsen med lidt kulør.

salat-til-hare-e1436027126583 68Dagens salat af fint snittet spidskål, tørrede tranebær, vindruer og appelsin. Appelsinsaft som dressing.