Kold svinemørbrad med fetacreme
Da jeg forleden lavede vitello tonnato, blev vi færre til middag end først antaget. Jeg valgte derfor at tage noget af kødet fra, selvom det allerede var kogt. Hvis det er rigtigt, så skal der bruges kalv (=vitello) i retten, men jeg laver det oftest af svinemørbrad, da det er langt billigere, nemmere at få fat i og smager ligeså godt. Jeg stod således med en hel kogt svinemørbrad til overs. Det kom der denne skønne ret ud af. Jeg forestiller mig, at den kan bruges både til forret, frokostret, aftensmad og på buffetbordet. Vi spiste lunt ciabattabrød til.
Kødet:
- 1 svinemørbrad à ca 500 g - afpudset
- Vand
- 1 tsk hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- 1 løg - delt i kvarte
- 150 g fast feta
- 2,5 dl cremefraiche 18%
- 1 bundt dild også de fine stilke - tag lidt fra til pynt
- 3 spsk hakket persile
- 1 sort fed hvidløg - groft hakket
- 1 knips chiliflager
- Lidt salt og meget peber
- 4-5 cherrytomater - delt i halve
- 1/3 agurk - skåret i små tern
- Ca 20 små sorte oliven med sten
- Et par duske dild