Kold svinemørbrad med fetacreme

Da jeg forleden lavede vitello tonnato, blev vi færre til middag end først antaget. Jeg valgte derfor at tage noget af kødet fra, selvom det allerede var kogt. Hvis det er rigtigt, så skal der bruges kalv (=vitello) i retten, men jeg laver det oftest af svinemørbrad, da det er langt billigere, nemmere at få fat i og smager ligeså godt. Jeg stod således med en hel kogt svinemørbrad til overs. Det kom der denne skønne ret ud af. Jeg forestiller mig, at den kan bruges både til forret, frokostret, aftensmad og på buffetbordet. Vi spiste lunt ciabattabrød til. Kødet:
  • 1 svinemørbrad à ca 500 g - afpudset
  • Vand
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg - delt i kvarte
  Kom svinemørbraden i en gryde - del den eventuelt i to. Hæld vand i gryden, så det lige dækker kødet. Tilsæt peberkorn, laurbærblade og løg. Bring vandet i kog under låg og lad kødet simre i 20-25 minutter fra det koger. Lad kødet afkøle lidt og skær det derefter i meget tynde skiver. Læg kødet taglagt på et fad. Fetacreme:
  • 150 g fast feta
  • 2,5 dl cremefraiche 18%
  • 1 bundt dild også de fine stilke - tag lidt fra til pynt
  • 3 spsk hakket persile
  • 1 sort fed hvidløg - groft hakket
  • 1 knips chiliflager
  • Lidt salt og meget peber
  Kom feta, 2 spsk af cremefraichen, dild, persille, hvidløg, chiliflager, salt og peber i en foodprocessor og kør det til en jævn masse. Kom feta-massen i en skål og rør den forsigt med resten af cremefraichen. Fordel massen udover kødet i et jævnt lag. Pynten:
  • 4-5 cherrytomater - delt i halve
  • 1/3 agurk - skåret i små tern
  • Ca 20 små sorte oliven med sten
  • Et par duske dild
  Pynt kødet med cremen på med halve cherrytomater, agurk, oliven og dild. Server retten med lunt hvedebrød.