Marinerede nakkekoteletter med stegt citron, salat og tzatziki-dressing
Jeg har skrevet det før - jeg gider ikke tynde, kedelige koteletter. Koteletter skal have en god tykkelse, for at opnå en god stegeskorpe uden at blive tør som savsmuld. Derfor køber jeg (næsten) altid hele nakkefiletstege og skærer mine koteletter selv. Kan du ikke spise så stor en kotelet, så del den med en anden eller gem resten til frokosten i morgen. Et godt stykke rugbrød med en rest kold kotelet med dijonnaise smager bare supergodt.
Vi kunne nu godt spise hver vores hele kotelet, men vi fik heller ikke andet end salat og tzatziki-dressing til. Vil du have et mere fyldigt måltid, så giv bulgur, couscous, ovnkartofler eller brød til.
Marinerede nakkekoteletter og stegt citron:
- 2 nakkekoteletter à ca 250 g
- 5 spsk olie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk oregano
- 1 spsk paprika
- Muskatnød på størrelse med en ært - ultrafint revet
- ½ tsk chiliflager
- 2 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- ½ citron pr person
- 2/3-1 agurk - alt efter størrelse
- 4 dl cremefraiche 18%
- 3 spsk god olivenolie
- 3 spsk hvidvinseddike
- 2 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- 5 store romainesalat-blade - strimlet
- ½ rødløg - delt på langs og skåret i skiver
- ½ snackpeber - skåret i ringe
- 8-10 cherrytomater - halveret
- 100 g feta - smuldret
- 1 håndfuld sorte oliven
- 1 håndfuld ristede blandede kerner/frø