Kalkuncuvette med ovnbagte kartofler, squash, cherrytomater og champignoner, samt estragoncreme
Nej, kalkun er altså ikke nødvendigvis tørt og kedeligt, men det meste kalkunkød kræver, at man gør sig lidt ekstra umage med, at det absolut ikke får for meget og slet ikke for lidt. Kalkunkød kan også være lidt intetsigende i smagen, men dette gælder ikke cuvetten (hvor den end sidder på en kalkun?). Jeg tror nærmest, at man skal gøre sig umage, hvis man skal få en kalkuncuvette til at blive tør og smagen fejler absolut heller ikke noget. Faktisk er "kalkuncuvettekrølfedt" noget af det aller lækreste - desværre var der ikke så meget på denne cuvette. Her kan du se et mere "normalt" kalkuncuvettekrølfedtlag.
Dagens opskrift er en af de dejlig nemme, hvor både kød, kartofler og grøntsager tilberedes i samme fad. Det eneste der skal laves ved siden af er den lækre estragoncreme.
Kalkuncuvette, kartofler og grønt:
- En passende mængde kartofler - skåret i kvarte
- Lidt olivenolie
- Salt og peber
- 1 kalkuncuvette à ca 600 g
- 2 spsk smør
- 200 g champignon - hele uden rod
- 1 lille squash - skåret i grove tern
- 10-12 cherrytomater
- 5-6 fed hvidløg
- 1 spsk herbes de Provence
- 3,5 dl cremefraiche
- 1/3 bundt estragon (ca 20 g)
- 4 spsk god mayonnaise
- 2-3 spsk hvidvinseddike
- Salt og peber