Flanksteak med indonesisk twist

flankesteak-e1412940873320-nyreMiddagen idag var en rigtig positiv oplevelse. Flanksteaken blev utrolig mør og saftig efter et par timer i en spicy indonesisk inspireret marinade - og kødet og tilbehør i form af brune ris, peanutsovs og sprød salat gik op i en højere enhed af stærkt, cremet, sprødt og friskt.

Marinade:

  • Saft af 1 lime
  • 3 spsk ketjap manis (sød indonesisk soya)
  • 3 spsk fiskesovs
  • 1 stilk citrongræs - finthakket
  • 4 fed hvidløg - revet
  • 1 tommelfinger stort stykke ingefær - revet
  • 2 spsk palmesukker eller brun farin
  • 1 spsk hel koriander - groft stødt
  • 1 spsk hel spidskommen - groft stødt
  • 1 spsk - hel sort peber - groft stødt
  • 1 spsk stærke chiliflager
  • 1 spsk gurkemeje
 

Bland hele herligheden sammen til en marinade og læg kødet i denne i mindst 1 time og gerne natten over. Vend kødet undervejs.

flank (1) reFlanksteak'en på 450 g - stegte jeg på en gloende hed grillpande 4 minutter på hver side.

Peanutsovs:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk peanutbutter
  • Saft af 1/2 lime
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 spsk ketjap manis
  • 1 spsk almindelig soya
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stykke ingefær som en lille tommelfinger
  • 1 frisk chili - styrke efter dine smagsløg
 

Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller lignende. Hæld sovsen i en lille gryde og lad den simre i 20-30 minutter. Smag til med marinaden fra kødet ( jeg brugte 4 spsk). Kan serveres både kold og varm.

Salat af spidskål, snackpeber, gulerod, slikærter, rødløg, rød chili, peanuts og limesaft. Alle ingredienser undtaget peanuts og limesaft snittes i en foodprocessor. Det tager 7 sekunder og salaten smager virkelig godt.