Pasta med aubergine/tomat-sovs, ristede pinjekerner og friskrevet pecorino

Dagens ret i går var vegetarisk - nemlig spaghetti med en mættende grønsagssovs af aubergine og tomat. Øverst drys af ristede pinjekerner og friskrevet pecorino. Den søde lilla "pynteblomst" er oregano fra min datters have. Jeg vil da også have oregano i min have næste år. Pasta med aubergine/tomat-sovs:
  • 1 aubergine - skåret i grove stykker
  • 1 løg - delt i kvarte
  • 3-4 fed hvidløg - groft hakket
  • 2 stilke bladselleri - groft hakket
  • 1 dusk timian - brug også de fineste stilke
  • 1 dusk oregano - brug gerne de fineste stilke
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1- 2 tsk chiliflager
  • 1 dl god olivenolie
  • 1 stor dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1½ -2 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • 2-3 dl vand
  • 2-3 spsk rødvinseddike
  • Salt og peber
  • 400 g spaghetti -  eller anden pasta
  • 50 g pinjekerner - ristede
  • Pecorino - friskrevet
  Kom aubergine, løg, hvidløg, bladselleri, timian, oregano, herbes de Provence og chiliflager i en foodprocessor og hak det ret fint. Varm olivenolien på en dyb pande og steg grøntsagsblandingen godt heri. Tilsæt tomatpuré og lad også den stege et minut, inden de hakkede tomater og vand tilsættes. Lad sovsen simre i ca 30 minutter. Hæld eventuelt lidt mere vand på om nødvendigt. Smag til med salt, peber og eddike. Kog pastaen al dente i rigeligt velsaltet vand. Tag pastaen direkte fra gryden op i grøntsagssovsen med en tang/madpincet eller ligende, så en del af kogevandet følger med. Vend det godt rundt, men uden at pastaen bliver most. Justér eventuelt sovsens tykkelse med lidt mere af kogevandet. Drys retten med ristede pinjekerner og server. Giv friskrevet pecorino til.