Pasta med aubergine/tomat-sovs, ristede pinjekerner og friskrevet pecorino
Dagens ret i går var vegetarisk - nemlig spaghetti med en mættende grønsagssovs af aubergine og tomat. Øverst drys af ristede pinjekerner og friskrevet pecorino. Den søde lilla "pynteblomst" er oregano fra min datters have. Jeg vil da også have oregano i min have næste år.
Pasta med aubergine/tomat-sovs:
- 1 aubergine - skåret i grove stykker
- 1 løg - delt i kvarte
- 3-4 fed hvidløg - groft hakket
- 2 stilke bladselleri - groft hakket
- 1 dusk timian - brug også de fineste stilke
- 1 dusk oregano - brug gerne de fineste stilke
- 1 spsk herbes de Provence
- 1- 2 tsk chiliflager
- 1 dl god olivenolie
- 1 stor dåse tomatpuré (140 g)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1½ -2 grøntsagsbouillonterning - smuldret
- 2-3 dl vand
- 2-3 spsk rødvinseddike
- Salt og peber
- 400 g spaghetti - eller anden pasta
- 50 g pinjekerner - ristede
- Pecorino - friskrevet