Linsefrikadeller med kartoffelsalat
En klassiker med et vegetarisk twist - nemlig frikadeller med kartoffelsalat. Godt nok er kødet skiftet ud med linser, men smagen fejler ikke spor. Du kan også bruge dellerne i en burger og de smager ligeledes godt kolde dagen efter - f.eks i madpakken eller som en lækker lille snack.
Begynd med kartoffelsalaten, da den har godt af at trække lidt på køl inden servering.Kartoffelsalat:
- 1 kg fine små kartofler
- Salt og peber
- 3,5 dl cremefraiche
- 1,5 dl mayonnaise af lødig karakter - eventuelt hjemmelavet
- 1 fed hvidløg - presset
- 3-5 spsk hvidvinseddike
- 2-5 meget fintsnittede forårsløg - mængde efter størrelse og personlig præference (Jeg kan lide det med ret meget løg).
- 1 bundt purløg - fint snittet - tag lidt fra til pynt
- Evt. lidt tørret morgenfrue til pynt
- 1 dåse færdigkogte grønne linser - 240 g drænet vægt
- 1 gulerod - skåret i 4-5 stykker
- 1 løg - delt i kvarte
- 3 fed hvidløg - groft hakket
- Ca 35 g parmesan - skåret i lidt mindre stykker
- 1 håndfuld persille - også de ikke alt for grove stilke
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 æg
- 1,5 dl mælk/fløde
- 3-5 spsk hvedemel
- Salt og peber
- Rigelig olie til stegningen