Brioche-hamburger med trøffelmayo og vagtelspejlæg

Jeg elsker burgers og jeg har da også en hel del forskellige burgeropskrifter på på bloggen efterhånden. I går fik vi en ret luksuriøs udgave af hamburgers med hjemmebagte briocher, bøf af hakket gris, lidt grønt, trøffelmayo og vagtelspejlæg. Gider du ikke bage selv, så kan du naturligvis købe færdigbagte briocher. Du kan også bruge almindelig hamburgerboller, men så forsvinder lidt af det luksuriøse. Opskrift:
  • 500 g hakket svinekød ca 12% fedt
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning
  • 2-3 tomater - skåret i tynde skiver
  • 2 salatløg - skåret i ringe
  • 6 romaine-salatblade
  • 1 portion trøffelmayo - se opskrift længere nede på siden
  • 6 briocher - på størrelse med hamburgerboller
  • 12 vagtelæg
  Form kødet til 6 flade bøffer og krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne i lidt olie på en pande. De må gerne have en god stegeoverflade. I mellemtiden lun briocherne i ovnen og steg de udslåede vagtelæg i olie på en pande. Byg hver hamburger af en lun brioche smurt med et gavmildt lag trøffelmayo, en bøf, salatblad, tomatskiver, godt med løg og 2 vagtel-spejlæg. Trøffelmayo:
  • 1 æg
  • 1,7 dl smagsneutral olie - jeg brugte solsikkeolie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 sorte trøfler i saltlage (ca 25 g) - drænet
  • Saft af ca ½ lille citron
  • Salt og peber
  Kom æg og olie i en blender og kør det til en mayonnaise. Tilsæt dijonsennep og trøfler og kør, indtil trøflerne er findelt. Smag til med citronsaft, salt og peber.