Kebab af mør ribeye og ymer-dressing med dild og hvidløg, samt blandet grønt
Der findes næsten ikke noget bedre end en god rød bøf, det skulle da lige være en svedig kebab. Aftensmaden i går bød på en fusion af netop rødt oksekød og en velkrydret kebab. Jeg er sikker på, at du også vil synes at det er en lækker sag. Jeg brugte 2 pæne ribeyes, men brug du bare en anden slags bøffer - blot de har en god fedtmarmorering, så kebab'en ikke bliver tør
Kebab-kødet:
- 2 fedtmarmorerede oksebøffer à 175-200 g
- 3 spsk olie
- 2 spsk ras el hanout
- 1½ tsk stødt kanel
- ½-1 tsk chiliflager - mængde og styrke efter præference
- 3-4 fed hvidløg - presset
- Saft af ½ citron
- Salt og peber
- Ca 3 dl ymer
- 5 spsk god mayonnaise uden E-numre og andet hejs
- 2-3 fed hvidløg - presset
- 1 spsk tørrede dildspidser
- 1 tsk sumak
- Saft af ½ citron
- Salt og peber
- 2 lune arabiske fladbrød - jeg varmer dem på en varm kogeplade ca 10-15 sekunder på hver side
- 1 mini-romainesalathoved - snittet
- 1 stor tomat - skåret i tern
- 2 gule mini-peberfrugter - eller tilsvarende mængde almindelig peberfrugt - skåret i ringe eller mindre stykker
- 1 rødløg - skåret i tynde ringe
- 1 håndfuld persille