Kebab af mør ribeye og ymer-dressing med dild og hvidløg, samt blandet grønt

Der findes næsten ikke noget bedre end en god rød bøf, det skulle da lige være en svedig kebab. Aftensmaden i går bød på en fusion af netop rødt oksekød og en velkrydret kebab. Jeg er sikker på, at du også vil synes at det er en lækker sag. Jeg brugte 2 pæne ribeyes, men brug du bare en anden slags bøffer - blot de har en god fedtmarmorering, så kebab'en ikke bliver tør Kebab-kødet:
  • 2 fedtmarmorerede oksebøffer à 175-200 g
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk ras el hanout
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½-1 tsk chiliflager - mængde og styrke efter præference
  • 3-4 fed hvidløg - presset
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber
I en frysepose - bland alle ingredienser undtaget kødet. Klip eller skær kødet i strimler på tværs og kom det i fryseposen. Sørg for at alt kødet blive dækket godt af marinaden. Læg meget gerne posen i køleskab et par timer (Lav dressingen i mellemtiden). Kom kødet på en gloende hed slip-let-pande og steg det lynhurtigt. Tag kødet af panden. Ymerdressing med hvidløg og dild:
  • Ca 3 dl ymer
  • 5 spsk god mayonnaise uden E-numre og andet hejs
  • 2-3 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk tørrede dildspidser
  • 1 tsk sumak
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber
  Bland alle ingredienser. Lad gerne dressingen trække mindst en halv time på køl. Yderligere:
  • 2 lune arabiske fladbrød - jeg varmer dem på en varm kogeplade ca 10-15 sekunder på hver side
  • 1 mini-romainesalathoved - snittet
  • 1 stor tomat - skåret i tern
  • 2 gule mini-peberfrugter - eller tilsvarende mængde almindelig peberfrugt - skåret i ringe eller mindre stykker
  • 1 rødløg - skåret i tynde ringe
  • 1 håndfuld persille
  Fordel kød, grønt og dressing i de 2 fladbrød.