Julede boller med appelsin, hasselnød og hyggelige krydderier
Dette er ikke hverdagsboller, men syndige sager med både rigeligt smør, piskefløde, sukker og ren hvedemel. Bollerne er smagssat med appelsin, vanille, kanel og kardemomme, som giver en skøn "julet" smag. Du kan sagtens spise dem, som de er, men de er nu ekstra lækre med koldt smør.
Opskrift 15 stk:
- Fintrevet skal af 1 stor appelsin
- 1 dl friskpresset appelsinsaft - lillefingervarm
- 1 dl piskefløde - lillefingervarm
- 30 g gær - smuldret
- 2 tsk med lille top stødt kardemomme
- 1 spsk vanillesukker
- 1 tsk med lille top stødt kanel
- 1 knips salt
- 1 spsk honning
- 2 æg + 1 æg til pensling
- 150 g smeltet smør - afkølet
- 500 hvedemel
- 2 spsk perlesukker
- Ca 25 g hasselnøddeflager