Mørbradgryde med vinøst twist
Jeg er ved at rydde ud i fryseren for at få plads julens frostvarer. Jeg skal igen i år have familien både juleaften og 1. juledag og det lægger jo lidt pres på fryse-kapaciteten- både op til jul, men også efter jul til alle de gode rester. Nå men svinemørbrad skal jeg ikke bruge i julen, så sådan en røg ud af fryseren og blev til aftensmad i går sammen med bulgur og en enkel grøn salat.
Opskrift:
- 200 g bacon i tern
- 1 svinemørbrad à ca 5oo g - soigneret
- Salt og peber
- Eventuelt 2-3 spsk olivenolie til stegning
- 1 stort rødløg - skåret i smalle både
- 3 fed hvidløg - fint hakket
- 1 spsk herbes de Provence
- 2 spsk paprika
- 1 tsk chipotle chilipulver
- 2 dl tør hvidvin
- 1 dåse cherrytomater
- 1 svine- eller grøntsagsbouillonterning - smuldret
- 5 dl fløde - jeg brugte piskefløde