Saftig okseburger med løg og peberfrugter bagt bløde og søde i ovnen og lækker mayo med syltede grønne chiler
Nemlig havde forleden dag et godt tilbud på burgerbøffer lavet af brisket/oksespidsbryst. Normalt køber jeg ikke færdigformede burgerbøffer, men jeg var lidt nysgerrig på om hakket kød af brisket skulle være noget specielt og så var det også bare et ualmindeligt godt tilbud.
Hakket kød af brisket holder en fedtprocent omkring 30, så det er en fed sag. Til gengæld har vi ALDRIG fået så saftige bøffer før. Bøfferne sammen med de ovnbagte løg og mini-peberfrugter, den lækre mayo med syltede grønne chilier, og hele herligheden samlet i hjemmebagte burgerboller - ja, det var altså rigtig rigtig gode burgere.
De syltede chilier køber jeg hos min libanesiske grønthandler. Gider du ikke selv bage bollerne, så und dig selv færdigbagte af en god kvalitet. Kan du ikke få hakket kød af brisket, så køb bare almindelig hakket oksekød, men vælg med høj fedtprocent.
Saftig okseburger:
- 700 g hakket oksekød med høj fedtprocent
- 2 rødløg - skåret i både
- 200 g små peberfrugter i forskellige farver - eller tilsvarende mængde andre peberfrugter - delt i kvarte på langs og befriet for kernehus
- 2-3 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 portion mayo med syltede chilier - se opskrift længere nede på siden
- 4 romainesalatblade
- 2 tomater - skåret i skiver
- 4 lune hamburgerboller - gerne hjemmebagte
- 1 æg + 1 æggeblommer
- 2 dl smagsneutral olie - jeg brugte solsikkeolie
- 1 spsk dijonsennep
- 5-6 syltede grønne chilier + lidt af lagen
- Salt og peber