Saftig okseburger med løg og peberfrugter bagt bløde og søde i ovnen og lækker mayo med syltede grønne chiler

Nemlig havde forleden dag et godt tilbud på burgerbøffer lavet af brisket/oksespidsbryst. Normalt køber jeg ikke færdigformede burgerbøffer, men jeg var lidt nysgerrig på om hakket kød af brisket skulle være noget specielt og så var det også bare et ualmindeligt godt tilbud. Hakket kød af brisket holder en fedtprocent omkring 30, så det er en fed sag. Til gengæld har vi ALDRIG fået så saftige bøffer før. Bøfferne sammen med de ovnbagte løg og mini-peberfrugter, den  lækre mayo med syltede grønne chilier, og hele herligheden samlet i hjemmebagte burgerboller - ja, det var altså rigtig rigtig gode burgere. De syltede chilier køber jeg hos min libanesiske grønthandler. Gider du ikke selv bage bollerne, så und dig selv færdigbagte af en god kvalitet. Kan du ikke få hakket kød af brisket, så køb bare almindelig hakket oksekød, men vælg med høj fedtprocent. Saftig okseburger:
  • 700 g hakket oksekød med høj fedtprocent
  • 2 rødløg - skåret i både
  • 200 g små peberfrugter i forskellige farver - eller tilsvarende mængde andre peberfrugter - delt i kvarte på langs og befriet for kernehus
  • 2-3 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 portion mayo med syltede chilier - se opskrift længere nede på siden
  •  4 romainesalatblade
  • 2 tomater - skåret i skiver
  • 4  lune hamburgerboller - gerne hjemmebagte
  Kom løg og peberfrugter i et ovnfast fad og dryp dem med lidt olie. Krydr løg og peberfrugter med salt, peber og herbes de Provence og vend det hele lidt rndt, så olie og kryderier bliver jævnt fordelt. Sæt fadet med løg og peberfrugter i en forvarmet ovn på 200 grader i ca en halv time eller indtil grøntsagerne er bløde og har fået lidt farve. Form kødet til 4 bøffer. Husk at de skal være en del større end burgerbollerne, da kødet svinder en god del. Krydr med salt og peber og steg dem netop gennemstegte og med en god stegeoverflade. Smør burgerbollerne gavmildt med syltet-chili-mayo. Læg en bøf på hver bolle-underdel og fordel resten af fyldet i de 4 burgere.   Mayo med syltede chilier:
  • 1 æg + 1 æggeblommer
  • 2 dl smagsneutral olie - jeg brugte solsikkeolie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 5-6 syltede grønne chilier + lidt af lagen
  • Salt og peber
  Kom de syltede chili, 2 spsk olie og 2 spsk lage i en blender og kør, indtil du har en chiligrød. Tag "chiligrøden" op af blenderen og sæt den til side. Kom  det hele æg , æggeblommen, dijonsennep og eddike i blenderen og kør kort. Tilsæt olien først dråbevis og når det begynder at tykne, så i en tynd stråle, imens blenderen stadig kører. Når mayo'en har en passende konsistens, da rør "chiligrøden" i og smag til med salt, peber og chililage. Lad mayo'en trække på køl. Jo længere den trækker, desto stærkere bliver den.