Burgerboller

Jeg elsker en god burger og de burgere man selv laver er langt de bedste. Endnu bedre bliver de, når man selv bager bollerne. Her har du en opskrift til de dage, hvor du har tid og overskud til at bage selv. Opskrift:
  • 3 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 6 tsk sukker
  • 1½ spsk salt
  • 100 g smeltet smør - ikke for varmt
  • 1 æg + 1 æggeblomme til pensling
  • 8 dl mel
  • 2-3 spsk sesamfrø
  Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, salt, smør og 1 æg og rør det sammen i en køkkenmaskine. Tilsæt mel af et par gange og ælt det på langsomste hastighed i ca 15 minutter. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted en times tid. Form 12 boller og sæt dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Lad bollerne efterhæve en halv time. Pensl bollerne med æggeblomme og drys med sesam. Bag bollerne ca 15 minutter på 180 grader.