Kylling à la India med ris og agurke-raita

Hvad gør man, når man kun har to allerede tilberedte kyllingeoverlår og der pludselig bliver tre personer til middag? Jo, man laver en indisk inspireret curry med skønne krydderier, grøntsager og en lækker sovs - eventuelt som i dag gjort cremet med kokosmælk. Jeg havde ikke så meget tid (læs var doven), så jeg brugte færdig-stødte krydderier, men ingen tvivl om, at det smager langt bedre, hvis man støder/kværner sine krydderier selv. Hvis du vælger at støde selv, så kan du blot bytte lige over. Godt nok vejer 1 tsk stødt krydderi mere end 1 tsk hele krydderier, men de hele krydderier smager af meget mere, så det går nogenlunde lige op. Hvis du ikke lige har to stegte overlår liggende, så kan du sagtens bytte ud med f.eks en pakke kyllingeinderfileter. Indisk inspireret curry:
  • Ca 200 g kyllingekød uden skind, ben og knogler -  skåret eller revet i mundrette stykker
  • 3-4 spsk afsmeltet kyllingefedt eller olie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 2 tsk brune sennepsfrø
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1-3 tsk chiliflager
  • 1 stort rødløg - halveret og skåret i skiver
  • 3 fed hvidløg - fint hakket
  • 1 spsk fint hakket frisk ingefær
  • Salt og peber
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • 2-3 dl ærter - fra frost
  • Saft fra ca ½ lime
  Kom afsmeltet kyllingefedt eller olie på en dyb pande eller stegegryde. Tilsæt spidskommen, koriander, kardemomme, allehånde, sennepsfrø, gurkemeje og chiliflager og steg det et minut under omrøring - pas endelig på, at det ikke bliver for branket, i så fald bliver det uspiseligt. Tilsæt kødet og sørg for, at det bliver dækket af krydderier på alle sider. Krydr med salt og peber. Kom rødløg, hvidløg og ingefær på panden og steg, indtil løgene er næsten bløde - pas stadig på, at det ikke brænder på. Hæld cherrytomaterne på panden og mas ca halvdelen af dem med grydeskeen. Tilsæt kokosmælk og lad retten simre under låg i ca en halv time. Vend ærterne i retten og kog videre, indtil de er optøet. Smag til med limesaft, salt og peber. Server curryen med ris kogt efter anvisning på pakken og agurke-raita. Agurke-raita:
  • Ca 3 dl tyrkisk/græsk yoghurt - jeg brugte den med 10% fedt
  • 2 fed hvidløg - presset
  • Ca 15 cm agurk - skåret i små tern
  • Saft af ca ½ lime
  • Salt og peber
  Rør yoghurt og hvidløg sammen. Vend agurketern i yoghurten. Smag til med limesaft, salt og peber. Raitaen må godt være lidt syrlig. Lad raitaen trække på køl indtil servering.