Filotærte med spidskål og danablu - Stop spild af mad
Hver gang jeg får lavet en filodej-tærte, så tænker jeg, at det skal jeg da lave langt oftere. De smager skønt, er supernemme at lave og så er de fantastiske til at få brugt alverdens rester af både kød og/eller grønt. Dagens tærte med spidskål og blåskimmelost smager, hvis jeg selv skal sige det overraskende godt og så er den lavet af lutter "datovarer" og rester. Filodejen gav jeg 5 kr for, spidskålen også en femmer, æggene var løbet et par dage over dato i mit eget køleskab, smørret var en kedelig rest i pakken, cremefraichen var den sidste rest i bægeret og løb på dato samme dag og blåskimmelosten var den øverste kedelige kant, som ingen gider at spise på brød. Alt i alt ting, der meget nemt kunne være endt i skraldespanden, men nu blev de heldigvis sammen med en simpel salat til et herligt måltid til 3 voksne og en lille hund. Den lille hund gik dog møjsommeligt udenom salaten
Filotærte med spidskål og danablu:
- 6-7 ark filodej
- 3 spsk smeltet smør
- 1 sommerløg med top - alternativt 3-4 forårsløg - fint snittet
- 2 fed hvidløg - fint hakket
- 1 lille dusk frisk timian
- 1 lille spidskålhoved - fint snittet
- Salt og peber
- 5 medium æg
- 5 spsk cremefraiche - jeg brugt 38%
- 125 g mozzarella - delt i lidt mindre stykker
- Ca 125 danablu - alternativt anden kraftig blåskimmelost - delt i lidt mindre stykker
- 1 knips chiliflager