Broccolisuppe med blåskimmelost

broccolisuppeMandagens vegetariske menu bestod af en fyldig broccolisuppe med en klat tyrkisk yoghurt og ristet ciabattabrød gnedet med hvidløg.

Opskrift:

  • 1 tsk olie
  • 1 lille rødløg - groft hakket
  • 1 lille løg - groft hakket
  • 1 stængel blegselleri i mindre stykker
  • 1 stor porre i ringe
  • 3 kartofler i tern
  • 2 fed hvidløg - groft hakket
  • 1 stort broccolihoved - delt i mindre stykker og i stok og top for sig.
  • 1 spsk herbes de Provence
  • Peber - friskkværnet
  • 1 liter vand
  • 4 grøntsagsbouillonterninger
  • 2-3 dl madlavningsfløde
  • 100 g blåskimmelost - jeg brugte Danablu
  • Saft fra en halv citron
 

Steg de 2 slags løg et par minutter, så de får lidt farve. Tilsæt blegselleri, porre, kartoffel, hvidløg, broccolistok og krydderier og steg yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring.

Tilsæt vand og bouillonterninger og kog ca 15 minutter. Tilsæt broccolitoppen og kog yderligere 5 minutter. Hæld madlavningsfløden i og blend suppen med en stavblender og lad den koge 2-3 minutter.

Smuldrer blåskimmelosten i suppen og lad det smelte. Smag til med citronsaft, salt og peber.

pynte