Broccolisuppe med blåskimmelost
Mandagens vegetariske menu bestod af en fyldig broccolisuppe med en klat tyrkisk yoghurt og ristet ciabattabrød gnedet med hvidløg.
Opskrift:
- 1 tsk olie
- 1 lille rødløg - groft hakket
- 1 lille løg - groft hakket
- 1 stængel blegselleri i mindre stykker
- 1 stor porre i ringe
- 3 kartofler i tern
- 2 fed hvidløg - groft hakket
- 1 stort broccolihoved - delt i mindre stykker og i stok og top for sig.
- 1 spsk herbes de Provence
- Peber - friskkværnet
- 1 liter vand
- 4 grøntsagsbouillonterninger
- 2-3 dl madlavningsfløde
- 100 g blåskimmelost - jeg brugte Danablu
- Saft fra en halv citron
Steg de 2 slags løg et par minutter, så de får lidt farve. Tilsæt blegselleri, porre, kartoffel, hvidløg, broccolistok og krydderier og steg yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt vand og bouillonterninger og kog ca 15 minutter. Tilsæt broccolitoppen og kog yderligere 5 minutter. Hæld madlavningsfløden i og blend suppen med en stavblender og lad den koge 2-3 minutter.
Smuldrer blåskimmelosten i suppen og lad det smelte. Smag til med citronsaft, salt og peber.