Chicken korma

chicken-korma-e1412940220670 nyDe fleste indiske og parkistanske husmødre har givetvis hver deres opskrift på den helt rigtige chicken korma, men jeg er ikke specielt "tro", når det kommer til madlavning, så jeg variere lidt alt efter humør, tid, sted og hvad jeg lige har på lager. F.eks kan korma-sovsen laves på basis af både fløde, kokosmælk, malede nødder eller yoghurt. Idag blev det en blanding af nødder og madlavningsfløde.

Ingredienser:

  • 1 kylling på ca 1200 g parteret i 8 stykker
  • 2 tsk neutral olie
  • 2 løg - groft hakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tommel stort stykke ingefær - finthakket
  • 1 portion korma-masala
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dåser vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 50 g malede mandler
  • 50 g malet kokosnød
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • Salt
 

Steg løg, hvidløg og ingefær i olien i en dyb pande eller stegegryde. Lad det få lidt farven, men pas på at hvidløget ikke brænder på.

Tilsæt kyllingestykker og korma-masala og brun kyllingen på begge sider. Hæld de flåede tomater, vand, bouillonterninger, mandel og kokos på og lad retten simre i 1,5 time.

Tilsæt madlavningsfløde og lad det koge lidt ind til passende konsistens og smag til med salt.

Jeg serverede spinat-ris og banan-raita til kyllingen. Spinat-ris er blot brune ris, hvor et par håndfulde grofthakket frisk spinat har kogt med de sidste par minutter af risenes kogetid.

Bananraita:

  • 2 bananer i tern
  • 1 forårsløg i tynde ringe
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk ristede gule sennepsfrø
  • 2 tsk friskrevet ingefær
  • 5-6 smuldrede tørrede karryblade
 

Bland alle ingredienser sammen, men hold lidt sennepsfrø tilbage til pynt.