Madras karry

karry in the making

Jeg var løbet tør for Madras karry og da jeg har lyst til kylling eller boller i karry i den nærmeste fremtid, så har jeg hygget mig med at lave min egen her til aften.

Det er både sjovt og en god idé at lave sine egne krydderiblandinger - dels er de i uendelig meget bedre kvalitet end de færdig købte og dels får man dem lige som man ønsker i styrke og krydring. Normalt er Madras karry en forholdsvis mild karry, men da jeg elsker chili, så tager jeg da bare lidt ekstra chili i. Er du ikke til det stærke, så tager du bare lidt færre i.

karry

Opskrift:

  • 4 spsk korianderfrø
  • 2 spsk spidskommenfrø
  • 6 små stærke tørrede chili - eller flere/færre efter smag
  • 5 hele grønne kardemommekapsler
  • 2 spsk fennikelfrø
  • 2½ spsk bukkehornsfrø
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 1 spsk flækærter
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 tsk hele nelliker
  • 1 pæn stor stang kanel - banket i mindre stykker med en hammer
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk stødt tørret ingefær
  • 1 spsk stødt tørret hvidløg
  • 3 spsk stødt gurkemeje
 

Kom alle ingredienser - undtaget ingefær, hvidløg og gurkemeje - på en stor pande og rist dem, indtil krydderierne frigiver duft og begynder at poppe. Rør i dem og pas endelig på at de ikke bliver brændt.

Stød de let afkølede krydderier i en morter eller kværn dem i en krydderikværn. Tilsæt ingefær, hvidløg og gurkemeje og bland grundigt sammen. Opbevar i tætsluttende glas.