Ovnstegt kylling med lun radissesalat

kylling DKJeg havde lyst til kylling idag og da jeg købte den i min lokale Kvickly, faldt jeg også for de flotteste radiser, så udfordringen var at kombinere de to ting - kylling og radisser. Her er, hvad der kom ud af det:

Opskrift - kylling og kartofler:

  • 1 kylling på 1200 g - parteret i passende stykker
  • Små nye kartofler med skræl - jeg brugte 650 g til 3 voksne og en lille hund.
  • 1 spsk herbes de Méditerranée
  • Salt og peber
 

Læg kyllingstykker og kartofler i et ovnfast fad og krydder grundigt med salt, peber og herbes de Méditerranée. Steg i ovnen ca 45 minutter på 225 grader. (De sidste 20 minutter sammen med radisserne til salaten og med en sjat vand i bunden af fadet.)

DKsalat

Opskrift - lun radissesalat:

  • 1 bundt radiser - halverede på langs
  • Saft og skal af 1/2 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk Cheasyfraiche
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1-2 tsk sorte sesamfrø
  • 3 håndfulde spæde salater
  • 1 lille håndfuld mandler - ristede og groft hakkede
  • Ca 50 g feta
  • 10 små mynteskud
 

Bland en dressing af citronskal og saft, hvidløg, olie, Cheasyfraiche, sesamfrø, salt og peber. Bag radisserne sammen med kylling og kartofler de sidste 20 minutter af stegetiden.

Vend de varme radiser med 2-3 skefulde af dressingen og lad dem køle et par minutter. (Lav sovsen imens).

Læg radisserne på salaten, drys med feta, mandler og mynteskud. Server resten af dressingen til.

Opskrift - sovs:

  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1,5 hønsebouillonterning
  • 1 spsk frisk hakket rosmarin
  • Stegeskyen fra kyllingen
  • En anelse kulør
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser og kog ind til passende konsistens.