"Mexicansk krydderi"

mexi

Denne krydderiblanding er god til retter, som du gerne vil give et mexicansk tvist.  Når du laver selve retten, tilsæt da også frisk hvidløg og salt.

Opskrift:

  • 1 spsk hele spidskommen
  • 1 spsk hele korianderfrø
  • 1 spsk hele fennikelfrø
  • 1 spsk stærke chiliflager
  • 1 tsk hele sorte peberkorn
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk merian
  • 1 spsk røget paprika
  • Evt. 1 tsk bukkehornsfrø
 

Rist spidskommen, korianderfrø, fennikelfrø, chiliflager, peberkorn og evt. bukkehornsfrø på en tør pande, indtil de afgiver duft. Lad krydderierne køle af, og kværn dem i en krydderikværn eller stød dem i en morter. Bland med de øvrige krydderier. Portionen rækker til 2-3 hele kyllinger eller tilsvarende.