Ærtesuppe

ÆRTESUPPE

Det er meatless monday og en "grøn" suppe er jo altid skøn, så ærtesuppe blev det til idag. Den smager naturligvis bedst med ny bælgede ærter, men frosne kan også gå an og det var da også det, jeg brugte idag.

Opskrift:

  • 1 stort løg - groft hakket
  • 3 fed hvidløg - groft hakket
  • 1 tsk olivenolie
  • 600 g ærter
  • 1 dusk frisk timian
  • 1 tsk tørret mynte
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 4 grøntsags bouillonterninger
  • 7-8 dl vand
  • 2 dl hvidvin
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • Revet skal af 1/2 citron
  • Salt og peber
 

Klar løg og hvidløg i olien. Tilsæt ærter, krydderurter, bouillonterninger og vand og kog under låg ca 15 minutter. Tilsæt vin og madlavnings fløde og kog suppen yderligere 3-4 minutter. Tilsæt revet citronskal og smag til med salt og peber.

Server med en klat kold Cheasyfraiche, lidt brøndkarse, ristede pinjekerner og godt brød. Bacon eller parmaskinke-drys smager også skønt til, hvis det ikke lige behøver at være vegetarisk.