Æggekage

æggek

Menuen stod på en klassisk dansk sommerret - æggekage med grønt, håndskåret bacon og groft rugbrød.

Æggekage er en af de retter, som jeg indimellem glemmer og det er synd, for det smager altså super godt, er nemt og hurtigt at lave og ovenikøbet sundt. Det bliver ikke sidste gang i løbet af sommeren at vi skal have æggekage - det lover jeg mig selv.

Opskrift:

  • 12 æg fra høns der har haft det godt
  • 2,5 dl letmælk
  • Salt og peber
  • Evt lidt frisk timian
  • 1 spsk smør
  • Et helt stykke bacon på ca 600 g - skåret i skiver og stegt sprødt
  • 4 asparges
  • 2 tomater i både
  • 3-4 radiser i skiver
  • 1/3 agurk i halve skiver
  • 1 håndfuld rucola
  • 1 pænt bundt purløg
  • Rugbrød og evt smør
 

Pisk æg, mælk, salt, peber (og timian) sammen. Smelt smør på en stor pande og hæld æggemassen på og steg den på lidt under middel varme. Løft ofte  kanten af æggekagen, så den flydende æggemasse løber ind under æggekagen.

Når æggekagen er let stivnet lægges asparges på. Læg evt låg eller stykke stanniol over panden. Når æggekagen er næsten helt stiv, pynter du den med grønt, bacon og klippet purløg. Server med groft rugbrød.