Quinoasalat med laks

quinoasalat reJeg forsøger at få ryddet lidt ud i mine køkkenskabe og få brugt alle de der poser og æsker med smårester af ris, pasta, bulgur, solsikkekerner, sesamfrø osv osv. Idag fik jeg bugt på to poser med hver en sjat quinoa. Jeg brugte det i en skøn salat med masser af farver og smag.

Opskrift:

  • 1,5 dl quinoa
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 200 g røget laks
  • 3 håndfulde frisk spinat - groft hakket
  • 1 avokado i både
  • 1 nektarin i både
  • 1 håndfuld bredbladet persille - kun bladene
  • 1 lille rødløg
  • 50 g feta
 

Kog quinoa'en efter forskrivelserne på pakken/posen, men med den halve bouillonterning i kogevandet. Når quinoa'en er kølnet lidt, så bland den med den grofthakkede spinat og halvdelen af persillen på et fad. Pynt fadet fint med de resterende ingredienser.

dressing til quinoaDressing:

  • 3 dl Cheasyfraiche
  • 1 håndfuld persille
  • 3 fed hvidløg
  • Saft af en halv citron
  • 1 spsk mayonnaise - lav din egen eller køb en af god kvalitet uden bismag af E-numre og mystiske ingredienser, der ikke hører til i mayonnaise.
  • 1 stor spsk Ravigotte sauce
  • Salt og peber
 

Blend Cheasyfraiche, persille, hvidløg og citronsaft ensartet med en stavblender. Rør mayonnaise og Ravigotte sauce i blandingen med en ske og smag til med salt og peber. Server dressingen til salaten.