Flad kylling med lun salat med blomkål, kartofler, rosiner og andet godt

kylling reSådan en hel kylling er altså bare et godt og alsidigt stykke kød. Kylling står der da også på bordet mindst en gang om ugen hjemme hos os og mon ikke at det forholder sig ligesådan i mange andre danske hjem?

Hvis jeg ikke har planer om partere eller putte noget ind i kræet, så skærer jeg gerne den halvt over, så den stadig hænger sammen i den ene side, men så den kan flades ud, så skindet bliver sprødt på begge sider og stegetiden forkortes. Sommerfuglekylling hedder det vist, men herhjemme kalder vi det "flad kylling".

salat-med-blomkål-e1435933415129 reOpskrift:

  • 1 kylling ca 1200 g
  • 1 lille blomkålshoved i små buketter
  • 2 rødløg i både
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 600 g små kartofler - halverede
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 -3 spsk god karry - jeg kan på det varmeste anbefale at lave den selv.
  • 1-2 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde frisk spinat -  meget groft hakket
  • 1 æble i tynde både
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 håndfulde rosiner
  • 12-15 mandler - ristede og grofthakket
 

Læg de halverede kartofler, blomkål, hvidløg og rødløg i et ovnfast fad. Dryp olien udover grøntsagerne og drys med halvdelen af karryen, salt og peber og vend det lidt rundt.

Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Skær eller klip ned langs begge sider af rygsøjlen og fjern den. Vend kyllingen og tryk brystbenet fladt.

Placér kyllingen ovenpå grøntsagerne og krydder den med resten af karryen, chiliflager, salt og peber. Sæt fadet i ovnen på 225 grader i ca 45 minutter.

Dryp æblebådene med æbleeddike og bland dem med spinat og rosiner.

Når kyllinger er færdig, tages den op af det ovnfaste fad og lægges på et serveringsfad. Grøntsagerne løsnes fra bunden af ovnfadet med en paletkniv. Salat, æble, rosin-blandingen kommes op i det ovnfaste fad og vendes forsigtig med de lune grøntsager.

Byt om på kylling og salat, således at kyllingen kommer tilbage til det ildfaste fad (eller andet fad eller spækbræt) og salaten kommer på serveringsfadet. Pynt salaten med de ristede mandler.

Server med lidt yoghurt eller Cheasyfraiche rørt med stærk chilisovs.